پیلینگ پوست صورت و لایه‌برداری

20454-mvvedium

تکنیک‌های لایه‌برداری پوست (پیلینگ) با صاف کردن چین و چروک‌های صورت، محو کردن جای زخم و جای تاتو و از بین بردن لک‌های پوستی موجب بهبود ظاهر پوست می‌شود.

در صورتی که مایل به انجام لایه‌برداری پوست خود هستید می‌توانید با دکتر طرزی تماس بگیرید و یک وقت مشاوره با ایشان تعیین کنید. شما می‌توانید در مورد مشکلات خود و انتظاراتی که دارید با دکتر صحبت کنید. دکتر طرزی بعد از بحث در مورد خواسته‌ها و اهداف شما و ارزیابی کامل نیازهای شما، بهترین روش‌های درمانی را به شما پیشنهاد می‌دهند. ایشان در مورد سوابق پزشکی شما، جراحی یا اقدامات درمانی که پیش از این انجام داده‌اید، داروها و ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که احتمالا مصرف می‌کنید، از شما سوالاتی می‌پرسد. شما می‌توانید از سوالاتی که دارید، یک لیست تهیه کنید و آن را همراه خود بیاورید. به خاطر داشته باشید که داشتن انتظارات واقع بینانه، کلید موفقیت در درمان است.

پیلینگ پوست صورت و لایه‌برداری یکی از روش‌های رایج برای شفاف سازی پوست است. برای داشتن مشاوره‌ای دقیق با دکتر طرزی تماس حاصل فرمایید. 

برای بزرگنمایی تصاویر کلیک کنید .

 

مزایای لایه برداری پوست


  1. رفع کامل یا کاهش لک‌های پوستی
  2. برطرف شدن آسیب‌های خورشیدی و آفتاب‌سوختگی
  3. کنترل آکنه
  4. روشن شدن پوست
  5. مدت زمان ریکاوری کوتاه
  6. پوستی هموارتر و صاف‌تر
  7. حذف لکه‌های قهوه ای روی پوست
  8. روش درمانی ساده و سریع
  9. افزایش تولید کلاژن در پوست
  10. بهبود کیفیت کلی پوست

روش های درمان


سه روش لایه‌برداری پوست در ادامه توضیح داده شده است:

  • با لیزر CO2
  • با روش میکرودرم‌ ابریژن
  • با روش پیلینگ شیمیایی

لایه‌برداری با لیزر CO2

در سال‌های اخیر، روش لایه‌برداری با لیزر CO2 تبدیل به محبوب‌ترین متد لایه‌برداری پوست شده است و استفاده از روش‌های لایه‌برداری مکانیکی کاهش یافته است.

لیزر CO2 در واقع یک پرتوی نوری در محدوده‌ی مادون قرمز از طیف نور است. در صورتی که تمامی‌احتیاط‌های لازم رعایت شده باشد، این پرتوها برای سایر بافت‌های بدن هیچ ضرری ندارند. مزیت این لیزر در امکان کنترل عمق نفوذ در پوست، بدون ایجاد عوارض لایه برداری پوست می‌باشد. لایه‌برداری با لیزر CO2 در یک اتاق جراحی مجهز وتحت بیهوشی عمومی ‌یا موضعی انجام می‌شود. از لیزرCO2 برای درمان کک و مک نیز بهره گرفته می شود.

میکرودرم‌ابریژن

میکرودرم‌ابریژن یک روش دستی مکانیکی برای لایه‌برداری پوست ، هیدرودرمی و کنار زدن سلول‌های مرده‌ی پوست در روی لایه‌ی اپیدرمیس می‌باشدکه موجب بازسازی سریع‌تر پوست و افزایش تولید کلاژن در پوست می‌شود.  در روش میکرودرم‌ابریژن، دانه‌های ریز کریستالی، خارجی‌ترین لایه‌ی پوست که از سلول‌های مرده تشکیل شده را کنار میزند و به طور همزمان سطح پوست نیز ساکشن می‌شود. میکرودرم‌ابریژن دارای دو نوع است: 1) میکرودرم‌ابریژن دیاموند (یا الماس) که در ان عمل سایش توسط کشیدن پروبی با سطح پوشیده از مواد ساینده بر روی پوست صورت می‌گیرد. 2) میکرودرم‌ابریژن کریستال (یا پودری) که در آن عمل سایش توسط پودر اکسید آلومینیوم که بر روی جریان هوا سوار شده و به سطح پوست برخورد می‌کند، صورت می‌گیرد و به طور همزمان کریستال اسپری  شده و پوسته‌های مرده‌ی جدا شده از پوست، ساکشن می‌شوند. هر دوی این روش‌ها موثرند و می‌توانند انتخاب‌های عالی باشند و هر کدام درجه‌ی متفاوتی از لایه‌برداری پوست را انجام می‌دهند. بعد از انجام میکرودرم‌ابریژن پوست شما بسیار هموارتر، روشن‌تر، شاداب‌تر و جوان‌تر خواهد بود. میکرودرم‌ابریژن هیچ درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمی‌کند و نیازی به بستری شدن و گذراندن ریکاوری طولانی مدت ندارد.

پیلینگ شیمیایی

پیلینگ شیمیایی تکنیکی است که در آن به صورت کنترل شده، سوختگی درجه‌ی دوم در پوست ایجاد می‌شود. پیلینگ شیمیایی با زدن یک ماده‌ی شیمیایی روی پوست انجام می‌شود و این مواد شیمیایی موجب کنار رفتن خارجی‌ترین لایه‌ی پوست می‌شوند. طی دوره‌ی بهبودی پس از پیلینگ پوست، لایه ای که کنار رفته است با لایه‌ی جدیدی که از سلول‌های جدید تشکیل شده است جایگزین می‌شود و ظاهر پوست شما شاداب و تازه می‌شود. این متد خصوصا برای از بین بردن ضایعات پوستی و چین و چروک اطراف لب بسیار مفید است.

مواد موثر مورد استفاده برای پیلینگ پوست:

  • فنول (اغلب برای لایه‌برداری پوست به صورت عمیق استفاده می‌شود)
  • محلول TCA (اغلب برای لایه‌برداری پوست به صورت متوسط استفاده می‌شود)
  • گلیکولیک اسید (اغلب برای لایه‌برداری پوست به صورت خفیف استفاده می‌شود)

استفاده از فنول باید با نهایت دقت و مراقبت انجام شود، چرا که این ماده توسط پوست جذب می‌شود و در صورتی که مقدار بیش از حدی از این ماده جذب پوست شود، می‌تواند مشکل ضربان قلبی ایجاد کند. ماده‌ای که توسط پوست جذب شده است، توسط کلیه‌ها دفع می‌شود، بنابراین بسیار مهم است که بیمارانی که از این روش پیلینگ پوست استفاده می‌کنند، سابقه مشکل کلیوی نداشته باشند.

 پیلینگ شیمیایی بدون استفاده از بی‌حسی انجام می‌شود، چراکه ماده‌ی شیمیایی مورد استفاده برای پیلینگ، خودش مانند آرام بخش عمل می‌کند. بعد از انجام پیلینگ پوست، لازم است که بیمار از کرم آنتی‌بیوتیک یا ماسک مخصوص استفاده کند.

در تمامی ‌انواع روش‌های پیلینگ شیمیایی، لازم است به بیمار قرص‌های مخصوص ضد ویروس تبخال داده شود.

پوست صورت و از جمله پلک‌ها، بعد از پیلینگ شیمیایی ورم می‌کند. تا زمانی که پوست جدید تشکیل شود، یک لایه دلمه مانند روی پوست تشکیل می‌شود (7 تا 10 روز). با استفاده از کرم مخصوص می‌توان تورم و سوزش پوست را تسکین داد. احساس سوزش پوست با داروهای مسکن کنترل می‌شود. کمی‌ زمان می‌برد که پوست جدیدی که تشکیل شده است به رنگ و شکل دلخواه در بیاید. طی چند هفته‌ی اول لازم است که بیمار از قرار گرفتن در معرض خورشید اجتناب کند و به پوست خود کرم ضدآفتاب بزند.

پس از لایه‌برداری پوست


بلافاصله بعد از این که پوست خود را لایه‌برداری کردید، پوست شما خشک و حساس خواهد بود و پوسته‌پوسته می‌شود. تمامی ‌این عوارض جانبی، بعد از لایه‌یرداری پوست شایع هستند.

انجام کارهای زیر بعد از جوانسازی پوست ضروری است

  • با ملایمت و احتیاط کامل با پوست خود رفتار کنید. به جای استفاده از لیف معمولی در حمام می‌توانید از یک وسیله نرم‌تر مانند لیف مخصوص نوزاد استفاده کنید.
  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. هر روز به صورت و گردن خود کرم ضدآفتاب بزنید.
  • تا جای ممکن، زمان‌های بیرون ماندن از خانه را محدود کنید تا در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
  • از محصولات تسکین‌دهنده‌ی پوست مانند کرم و لوسیون‌های نرم‌کننده و ضد خارش و سوزش و خشکی پوست)
  • از آنتی‌اکسیدان استفاده کنید: طی فرآیند لایه‌برداری، پوست شما به صورت کنترل شده آسیب می‌بیند و به همین خاطر مقدار زیادی رادیکال آزاد تولید می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده‌ی حاوی آنتی‌اکسیدان، فعالیت این رادیکال‌های آزاد را متوقف کنید.
  • از روشن‌کننده‌ی پوست استفاده کنید: جوانسازی پوست با روش‌های گفته شده موجب تولید ملانین می‌شود، اما شما قطعا نمی‌خواهید که این روش‌های درمانی موجب التهاب و ‌هایپر پیگمنتیشن شود. در صورت بروز ‌هایپرپیگمنتیشن، موجب بروز لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست می‌شود (این عارضع خصوصا در افرادی که از قبل دچار لک‌های پوستی بوده اند شایع است).

از انجام کارهای زیر پرهیز کنید

  • کندن پوسته‌های روی پوست. هدف کلی از انجام لایه‌برداری پوست این است که سطح خارجی پوست که آسیب دیده و خشک و دارای سلول‌های مرده است، کنار زده شود و به جای پوستی جوان‌تر، سالم‌تر و شاداب‌تر شکل بگیرد. اما برای رسیدن به این هدف لازم است که پوست شما پوسته‌پوسته شود تا کم‌کم لایه‌ی خارجی پوست بریزد و لایه جدید جایگزین شود و اکثر افراد از این قسمت از روند درمان خوششان نمی‌آید. کندن پوسته‌های خشک روی پوست در حالی که هنوز خودشان آماده‌ی افتادن و ریزش نیستند، موجب قرمز شدن پوست و به جا ماندن جای زخم می‌شود.
  • مرطوب کردن بیش از حد پوست برای مقابله با خشکی پوست بعد از لایه‌برداری. طبیعی است که وقتی پوست شما خشک و پوسته پوسته شده است، شما مایلید که کرم مرطوب‌کننده قوی‌تری به پوست خود بزنید تا هم خشکی پوست را برطرف کنید و هم احساس خارش پوستی را تسکین دهید. هدف از جوانسازی پوست این است که لایه‌ی خارجی پوست شما برداشته شود. بنابراین هیدراته کردن پوستی که قرار است خشک شود و بیافتد، تاثیر مثبتی ندارد و روند بهبودی پس از لایه‌برداری پوست را طولانی‌تر می‌کند. از کرم مرطوب‌کننده‌ی عادی استفاده کنید و اجازه دهید که پوست شما کار خودش را انجام بدهد.
  • لایه‌برداری کردن. بسیار مهم است که قبل از این که زمانش برسد، لایه‌ی خشک روی پوست خود را نکنید و از پوست خود جدا نکنید. اسکراب‌ها و اسید‌ها فقط پوست شما را بیشتر تحریک می‌کنند و می‌توانند موجب زخم شدن پوست شما شوند.


به این پست امتیاز دهید.
پیلینگ پوست صورت و لایه‌برداری
4 از 1 رای